Secure Remote Access

Controle en beveiliging blijven niet beperkt tot het lokale bedrijfsnetwerk, de trend is juist dat steeds meer medewerkers vanaf externe locaties toegang willen hebben tot bedrijfsinformatie, maar dan juist wel op een gecontroleerde en veilige manier. Dell SonicWALL biedt de mogelijkheid tot beveiligde VPN-verbindingen, zowel global VPN als SSL-VPN, maarmee niet eenvoudig blind toegang wordt verleend tot het bedrijfsnetwerk, maar afhankelijk van het gebruikte apparaat en de ‘vertrouwensband’ juist bepaalde gedeeltes alsnog kunnen worden afgeschermd.

Waar men vroeger kortweg een VPN-verbinding opzette, om zo toegang te krijgen tot alle bedrijfsbronnen en informatie, is vandaag de dag meer afscherming en controle vereist. Medewerkers kunnen op een onbetrouwbare locatie zijn, zoals een publiek Wifi-netwerk in een cafe of een bedrijfsnetwerk van een andere organisatie. Ook kan het gebruikte apparaat om toegang te krijgen, zoals laptop of tablet, te wensen overlaten aan beveiliging door het ontbreken van een virusscanner of laatste updates voor applicaties.

Afhankelijk van deze en andere factoren, kan met behulp van Dell SonicWALL Secure Remote Access (SRA) oplossingen, exact worden beheerd welke gebruiker vanaf welke locatie en apparaat toegang mag krijgen tot (een deel van) de bedrijfsbronnen en -applicaties. De oplossing kan zelfs zover gaan dat er eerst verplicht wordt beveiligingsupdates en een virusscanner te installeren op het gebruikte apparaat alvorens toegang kan worden verleend. Dell SonicWALL SRA is zeer schaalbaar vanaf 5 gebruikers tot aan 20.000.
 

Meer over Secure Remote Access oplossingen

Dell SonicWALL E-Class SRA Series
Dell SonicWALL SRA Series

 


Deel deze pagina:  
Google+