Expertisebureau DEKRA Experts kiest voor Vidyo

Klanten en schade-experts maken gebruik van videoverbinding voor snelle afhandeling schademeldingen

Dordrecht, 5 november 2013 – DEKRA Experts heeft in samenwerking met Vergadertelefonie.nl een interactieve app ontwikkeld. Vergadertelefonie.nl is een onderdeel van KommaGo, online reseller op het gebied van networking, telecom en communicatie. Met de app, die de naam DEKRA i2i draagt, kunnen verzekerden direct via een smartphone, tablet of laptop contact opnemen met de schade-experts. De app zet een videogesprek op waardoor de klant een beschadigd item direct in beeld kan brengen. De schade-expert kan daarop direct een passend advies geven. De app is gemaakt op basis van Vidyo, een oplossing voor persoonlijke telepresence. In de Benelux werkt KommaGo samen met Exertis GO Connect voor het leveren van Vidyo-oplossingen.

Via een tablet of smartphone kunnen gebruikers zeer eenvoudig een videogesprek opzetten. De oplossing werkt zowel met een Wifi- als een 3G/4G-verbinding. De gesprekken kunnen tevens worden opgenomen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor DEKRA om meerdere experts in te zetten bij het beoordelen van een schadegeval. De melding kan op deze manier erg snel en vakkundig beoordeeld worden. 


De verbinding tussen de expert en gedupeerde komt tot stand door te klikken op een link die in een mail wordt meegezonden. “Met deze app kan door ‘een druk op de knop' contact worden opgenomen met onze experts, het gesprek kan worden opgenomen en de app is bovendien geschikt voor alle besturingssystemen”, zegt Reginald Vogelzang, manager bij DEKRA.

Begin 2012 werd Vergadertelefonie.nl door DEKRA benaderd om te adviseren in een oplossing voor betere bereikbaarheid voor klanten. “Het vinden van het juiste platform was nog een hele uitdaging”, zegt Edwin Oskam, Sales Manager New Business bij KommaGo. “Na een uitgebreid onderzoek en een pilotfase bleek Vidyo de beste oplossing te zijn voor DEKRA Experts. De flexibiliteit en het gebruiksgemak van de dienst zijn hierin doorslaggevend geweest.”

“Bij Exertis GO Connect merken we dat eindgebruikers naast een intern mobiliteitsbeleid steeds meer behoefte hebben om ook klanten een mobiele toepassing te bieden die de dienstverlening versterkt”, zegt Galib Saluhović, Channel Manager bij Exertis GO Connect. “Wij kijken samen met de resellers wat de best passende oplossing is voor de klant. Bij DEKRA was vrijwel direct duidelijk dat Vidyo de interactiviteit tussen de eindklant en de schade-experts het beste kan ondersteunen.”

Technische specificaties
Het Vidyo product-platform is software-gebaseerd en kan eenvoudig op maat worden gemaakt voor verschillende organisaties. De VidyoRouter is gebaseerd op de gepatenteerde Adaptive Video Layering™-architectuur en biedt een H.264 Scalable Video Coding-technologie. Deze technologie maakt de MCU overbodig en helpt storingen te voorkomen. Daarnaast zorgt de technologie voor snelle toegang en hoge kwaliteit van video via internet, LTE-, 3G- en 4G-netwerken. Het Vidyo-platform zorgt ervoor dat gebruikers snel over kunnen schakelen naar de nieuwste devices, waardoor het een aantrekkelijk platform is voor partners. Vidyo werkt sinds 2005 met H.264 SVC en SIP videoconferentie-interoperabiliteit in verschillende standaard uitvoeringen.

Bekijk de bijbehorende video hieronder:BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over KommaGo
KommaGo, voorheen Netwerkshop, werd in 1999 opgericht en legt zich toe op het leveren van totaaloplossingen op het gebied van networking, telecom en communicatie. Het bedrijf telt op dit moment negen professionele webshops, waaronder Vergadertelefonie.nl. Vooral deskundigheid maar ook snelle levering van online bestellingen zetten KommaGo stevig in de markt. KommaGo is afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste online retailers in Nederland. In 2009 is KommaGo als Exertis GO Connect-partner gestart met de introductie van VidyoConferencing in de Benelux.

Over DEKRA
DEKRA is een wereldwijd opererend concern met een groot scala aan verzekeringsactiviteiten in Nederland. onderverdeeld in vier divisies, Automotive, Experts, Claims en People. Met meer dan 500 medewerkers en een jaaromzet van ca. 38 miljoen euro behoort DEKRA Claims and Expertise tot de grootste spelers in de Nederlandse markt op expertisegebied. Meer info: www.dekra.nl.

Over Vidyo
Vidyo is leverancier van oplossingen voor persoonlijke telepresence en voorziet in HD multi-point videoconferences op tablets, smart phones, PC’s en Macs, room-systemen, gateways die H.323 en SIP endpoints ondersteunen, telepresence-oplossingen en betaalbare cloud-gebaseerde broadcast-oplossingen. Bekijk de website www.vidyo.com, de Blog of volg @vidyo op Twitter.

Over Exertis GO Connect
In Nederland, België en Luxemburg bedient Exertis GO Connect resellers die een focus hebben op communication endpoints, netwerkoplossingen, cloud connecties en professional services. Als distributeur is Exertis GO Connect niet alleen het logistieke aanspreekpunt tussen reseller en fabrikant, maar levert ook diensten zoals Presales Consultancy, Installatie, Service en Onderhoud en Helpdesk & Support. Sinds 1996 is de distributeur actief met vooraanstaande leveranciers, waaronder Polycom, Plantronics, LifeSize, Sonus, ClearOne, KEMP, Konftel, Panasonic, Gigaset pro, Vidyo en Dell SonicWALL. Meer informatie is te vinden op www.exertisgoconnect.eu.
deel dit nieuwsbericht Deel dit nieuwsbericht:

Google+